Wie is Rene Tobe?

Ik ben René Tobé, 57 jaar oud, getrouwd, 3 (schoon-) kinderen en 5 kleinkinderen. Ik heb de opleiding tot fysiotherapie gevolgd aan de Academie voor Fysiotherapie te Rotterdam  en in 1978 mijn diploma behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in een algemeen ziekenhuis en een gezondheidscentrum.

Na het behalen van mijn diploma ben ik in een verpleeghuis gaan werken. Dit heb ik een half jaar gedaan tot ik een baan vond in een particuliere praktijk. Mijn voorkeur ligt in het werken in een particuliere praktijk, omdat ik hier mensen met zeer diverse klachten behandel in allerlei verschillende levensfases.

Fysiotherapie Hillegersberg Familie

Bij en nascholing

In de 37 jaar dat ik fysiotherapeut ben, heb ik veel verschillende bij- en nascholingen gedaan, waaronder onder andere:

  • algemene fysiotherapie
  • sportfysiotherapie
  • fysiosportcoaching
  • bedrijfsfysiotherapie
  • acupunctuur
  • meditatie
  • harttrimbegeleider
  • mindfulness
  • master psychosomatische fysiotherapie.

Totaal aanpak

In de ontwikkeling in mijn manier van werken ben ik vooral gericht op de totaal aanpak van een klacht; ik kan een patiënt niet anders zien dan als een mens die een klacht heeft en die leeft in een bepaalde omgeving en cultuur. De manier waarop iemand in het leven staat, zijn sociale omgeving en zijn klacht bepalen hoe de klacht ontstaat, zich ontwikkelt en wat er uiteindelijk gebeurt.

Mijn praktijk

Sinds 1978 heb ik op zelfstandige basis in deze praktijk gewerkt. In 1996 heb ik de praktijk overgenomen van de vorige eigenaar. In de loop van de jaren hebben aardig wat mensen in de praktijk gewerkt en zijn ook weer vertrokken. Op dit moment werk ik in de praktijk samen met een osteopaat, een stagiaire fysiotherapie, en een haptotherapeut en tevens mindfulness docent. De haptotherapeut / mindfulness docent is mijn zoon, sinds een jaar werkt hij in de praktijk en ik ben er trots op dat ik met hem mag samenwerken.

Hoe zien anderen mij?

Anderen zien mij als een heel gedreven persoon die met hart en ziel gaat voor waar hij voor staat. Mijn werk is mijn lust en mijn leven. Ze zien mij als iemand die altijd oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen, die zich verdiept in zijn vak en de mogelijkheden die het biedt, om mensen zich beter te laten voelen en beter te laten functioneren. Ze zien mij als iemand die staat voor wat hij doet, met een open mind voor nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen, iemand met hart voor zijn patiënten.

Toekomst dromen

In de toekomst zou ik graag werken op een manier waarbij de lichamelijk kant actief wordt benaderd, waarbij gelijktijdig gewerkt wordt aan gedrag en tuning. Daarnaast wil ik graag mensen begeleiden om de kennis die ik in mijn leven opgedaan heb over te kunnen dragen. Ook zou ik graag cursussen gaan geven, in samenwerking met mijn zoon en anderen. En ik droom ervan samen met mijn zoon vakanties op te zetten waarbij we mensen kunnen helpen meer bewust in het leven te staan en beter en gezonder te functioneren.

Fysiotherapeut Hillegersberg Rene
Fysiotherapie Hillegersberg Praktijk
Fysiotherapie Hillegersberg Rene