Oncologie (kanker)

Chemo als wapen tegen kanker

Kanker is een nare, slopende en onvoorspelbare ziekte. Gelukkig staat de wetenschap niet stil en worden er steeds betere behandelingen ontdekt. Je kan zelf veel doen om je te wapenen in de strijd tegen kanker, met chemotherapie als je bondgenoot.

Chemo: welke bijwerkingen kan ik verwachten?

Eén van de krachtigste middelen tegen kanker is chemotherapie. Omdat iedere patiënt anders is en ieder type kanker ook, wordt chemotherapie met verschillende doelen toegepast. Welke chemo-soorten zijn er eigenlijk en waar worden ze bij voorgeschreven?

Hoe bereid je je voor op chemotherapie?

De diagnose kanker slaat in een klap alle grond onder je voeten weg. Angst en onzekerheid spelen daarbij een grote rol. Een eigen chemoplan helpt je je voor te bereiden op de behandelingen en de chemokuur zo goed mogelijk te doorlopen. Want het is wel zo prettig als je vooraf weet wat je te wachten staat. Hier lees je hoe je zo’n plan kunt maken.

Leeftips bij chemo

Tijdens een chemokuur zijn patiënten extra gevoelig voor infecties. Een gezonde, gevarieerde voeding en hygiëne zijn dus extra belangrijk voor kankerpatiënten. Hier vind je nuttige tips.

Bijwerkingen van chemo

Kennis is macht. Wanneer je weet met welke bijwerkingen je te maken kunt krijgen, kun je je ertegen wapenen. We hebben alle mogelijke bijwerkingen voor je op een rij gezet.

De oncologieverpleegkundige

Wanneer je ontdekt dat je kanker hebt, volgt er na een gesprek met de specialist vrij snel een gesprek met de oncologieverpleegkundige. Wat 

Online onderzoek

Onder het motto ‘Chemotherapie: Wat weet u ervan?’ is er een nationaal onderzoek gestart over chemotherapie, met als doel behandeling en voorlichting te verbeteren. Doe mee en vul in.

Moe van chemo

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van chemo.Hoe komt het en wat kan je eraan doen?

Kankerfabels

Is deodorant kankerverwekkend? Het lijkt wel alsof je overal kanker van kan krijgen.Een greep uit de vele verzinsels.

Contactgegevens:

Fysiotherapie Hillegersberg-Schiebroek
Adrianalaan 161
3053 MB te Rotterdam (Hillegersberg-Schiebroek)
Mob: 06 - 53 97 35 32
Tel: 010 - 422 34 13
E-mail: renetobe@gmail.com

Telefonisch & sms mogelijk op:
maandag t/m vrijdag 07.30u tot 18.30u

Betaalgegevens:
NL58 ABNA 0443490791
Ter name van: Tobe Fysiotherapie
KVK: 24460796

Tobe Acupunctuur:
(Acupunctuur Rotterdam)
www.tobeacupunctuur.nl

Tobe Meditatie:
Psychosociale therapie, mindfulness & yoga
www.tobemeditatie.nl